seocikk

A praktikum tetőfoka: a fotelágy

fotelágySokak számára lehet ismerős a probléma, hogy ha távolról érkeznek vendégek, gondot jelent az elszállásolásuk. Különösen azoknál lehet ez gyakori jelenség, akiknél kicsi a lakás, hiszen így nem áll rendelkezésre vendégszoba, és ahhoz sincs elég hely, hogy plusz ágyakat tároljunk. Nyilvánvaló, hogy valami olyan megoldás lenne kézenfekvő, ami nem foglalja a helyet, ha nincs rá szükség, viszont alkalmazható vendégágyként, ha mégis kellene.

Egy jó gardrób aranyat ér!

gardróbAz emberek többségének igen tekintélyes méretű ruhatára van, még akkor is, ha ezt az esetek többségében nem így érzi. Általában akkor jövünk rá, hogy voltaképpen mennyi ruhát is halmoztunk fel, amikor már nem tudjuk őket hová pakolni. Ilyenkor sok esetben a selejtezésben látjuk a megoldást, azonban ha próbáltuk már, tudjuk, hogy ez nem olyan egyszerű. Legtöbben hajlamosak vagyunk a végletekig ragaszkodni a ruháinkhoz, még akkor is, ha már évek óta nem viseltük őket.

Fontos, hogy praktikus legyen az éjjeliszekrény

éjjeliszekrényA hálószoba berendezése sokak számára kiemelt jelentőségű, hiszen a többség számára nagyon nem mindegy, hogy milyen helyiségben hajtja álomra a fejét. Sokkal jobbat lehet aludni egy szépen berendezett, harmonikus hangulatot árasztó hálószobában, mint egy olyanban, ami nem igazán felel meg az igényeinknek, rendetlen hatást kelt.

Harmóniát biztosít a nappaliban az ülőgarnitúra

ülőgarnitúraA lakás berendezése mindig komoly kihívás, hiszen a lakásunk nagyon sokat árul el a személyiségünkről. Mivel a legtöbb emberre jellemző, hogy pozitív benyomást szeretne kelteni másokban, nagy figyelmet fordítanak a lakás azon részeire, amit mások is látnak például egy vendégség során. Mindemellett természetesen az is nagyon fontos, hogy a berendezés a saját ízlésünknek is megfeleljen, hiszen csak így tudjuk otthon érezni magunkat a saját lakásunkban.

Használjuk ki a helyet sarokgarnitúrákkal!

sarokgarnitúraSosem könnyű feladat berendezni egy lakást, feltéve, ha arra is figyelni szeretnénk, hogy a berendezés ízléses és harmonikus legyen. Nem véletlen, hogy a legtöbb embernek fontos ez: a lakásunk kinézete nagyon sok mindent elárul a személyiségünkről, ez tükrözi a legjobban a jellemünket. Nyilvánvalóan senki nem szeretné, ha egy szedett-vedett, igénytelen lakás alapján ítélnék meg, ezért egyértelmű, hogy nagy hangsúlyt fektetünk a berendezésre.

Hogyan rendezzük be a hálószobát?

hálószoba bútorAmikor egy lakást berendezünk, nincs olyan könnyű dolgunk, mint elsőre gondolnánk. Előzetesen még jó mókának is tűnik, hogy válogathatunk a különböző bútorok, textilek, szövetek között, azonban a hatalmas kínálatot látva hamar rájöhetünk, hogy éppen ez teszi nehézzé a feladatot. Annyiféle bútor kapható, hogy már azt sem egyszerű eldönteni, vajon mire van igazán szükségünk közülük.

Hogyan rendezzük be a hálószobát?

hálószoba bútorAmikor egy lakást berendezünk, nincs olyan könnyű dolgunk, mint elsőre gondolnánk. Előzetesen még jó mókának is tűnik, hogy válogathatunk a különböző bútorok, textilek, szövetek között, azonban a hatalmas kínálatot látva hamar rájöhetünk, hogy éppen ez teszi nehézzé a feladatot. Annyiféle bútor kapható, hogy már azt sem egyszerű eldönteni, vajon mire van igazán szükségünk közülük.

Központi helyet foglal el a lakásban az étkező

étkezőA lakásokban általában központi helyet foglal el az étkező, hiszen a család itt gyűlik össze az étkezések alkalmával, és ha ez még nem lenne elég, a vendégeket is itt ültetjük asztalhoz. Fontos tehát, hogy az étkező milyen, hiszen a lakásnak ez a része elég gyakran van szem előtt. Amikor étkezőt választunk, számos szempontot vehetünk figyelembe.

Meghatározza a nappali képét a dohányzóasztal

dohányzóasztalSokszor nem is gondolnánk, hogy egy kisebb méretű bútordarab, berendezési tárgy mennyit képes alakítani egy adott helyiség összképén. Ilyen a dohányzóasztal is: nem túl nagy, mégis nagyban képes befolyásolni, hogy a nappalinak milyen a hangulata, milyen a berendezése. Ez nem véletlen, ugyanis a dohányzóasztal általában központi helyet foglal el a nappaliban, az esetek többségében középre kerül, hogy kényelmesen el tudjuk érni, így azonnal rá terelődik a figyelem.

Miért fontosak a minőségi bútorok?

minőségi bútorAmikor egy egész lakást, vagy akár csak egy helyiséget szeretnénk berendezni, természetes, hogy törekszünk arra, hogy ezt minél kedvezőbb áron sikerüljön megtenni, hiszen a bútorok nem tartoznak a legolcsóbb termékek kategóriájába. Nem érdemes azonban csak az árakat figyelni a bútorok kiválasztásakor, ugyanis ez önmagában nagyon kevés ahhoz, hogy meg tudjuk ítélni, megfelelő-e számunkra az adott berendezési tárgy, vagy nem.

Nem mindegy, milyen az előszobabútor

előszobabútorokEgy lakás berendezésekor figyelni kell a legkisebb helyiségek bútorozására is, hiszen itt is nagyon fontos, hogy megfelelő legyen az összkép, emellett praktikussági szempontokat sem árt figyelembe venni. Az előszobára sokan hajlamosak úgy gondolni, hogy nem olyan fontos, milyen bútorok kerülnek bele, mivel az általában egy viszonylag kis helyiség, és szinte csak áthaladunk rajta.

Praktikus bútordarab a cipősszekrény

cipősszekrényMikor belegondolunk, milyen lehet berendezni egy lakást, azt hihetjük, hogy ez egy könnyű és élvezetes feladat: válogatunk az egyes bútordarabok között, kiválasztjuk, ami tetszik, és már visszük is boldogan haza. A valóság azonban egy árnyalatnyival bonyolultabb, hiszen annyira mégsem egyszerű úgy összeválogatni a bútorokat, hogy azok kellőképpen egységes képet alkossanak, passzoljanak egymáshoz és a környezetükhöz.

Oldalak

Feliratkozás RSS - seocikk csatornájára